søndag den 29. januar 2012

Min første kage!


      Blåbærlagkage med vanilie og chokoladebunde.
Jeg havde endelig fundet en anledning til at komme godt igang med at lave store kager, da en del af min gamle folkeskoleklasse kom på besøg. :-)Jeg er meget tilfreds med resultatet, tror jeg har været heldig - for den blev præcis som jeg havde forestillet mig!

Lagkage bunde (2-3 stk):
4 æg
2 dl sukker
1 dl mel
1 dl kartoffelmel
2 tsk vanilie / kakao for chokolade bunde
2 tsk bagepulver

Bages ved 175 grader i 35 min .

Blåbærmousse:
500g frosne blåbær
0,5l fløde
2dl flormelis
3 blade husblads
Aroma


Husbladsen ligges i blød i koldt vand, mens det ligger der koges bærrene op, og blendes derefter sammen. Tilsæt så husbladsen, og lad den opløse i de varme bær
efter du har vredet den op. I mellemtiden pisker du fløden stift og deler den i 2 skåle.
2 dl sigtet flormelis tilsættes bærene - smag til med flormelis, og blåbæraroma evt.
Hele bærmassen hældes i en af skålene med fløde, og røres rundt med et piskeris.
Derefter hældes fløde-/bærmassen op i resten af fløden og vendes sammen til massen
er ensartet - derefter sættes den på køl natten over. :-)
Denne mousse er nok til 2 lag i en 24cm rund form.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar