lørdag den 21. april 2012

Chokoladekage m/ 3 slags mousse.

Chokoladekage m/ appensin-, hindbærfromage og chokolademousse.

Denne kage er en vi fik til opgave og lave på skolen,
men jeg synes den var så fin at I skulle have lov at se den :-D

Appensinfromage:½dl past. æggeblommer
2spsk flourmelis
2dl piskefløde
2tsk. reven appelsinskræld
1 spsk appelsinsaft
2 blade husblads.

Pisk fløden til skum. Pisk æggeblommer, flourmelis og
citronskræld - vend derefter det hele.
Den opblødte husblads smeltes med appelsinsaften i en gryde
 og vendes herefter i resten.

Chokolademousse:75g chokolade
75g sukker
75g vand
225g piskefløde
80g past. æggehvider
1 blad husblads

Kog vand og sukker til sukkerlage (ikke for tynd - men dog heller ikke karamel. ;-))
Smelt chokoladen over vandbad. Pisk fløden blød og pisk hviderne stive - for sig.
Den smeltede chokolade og sukkerlagen vendes, og husbladsen smeltes deri.
Vend først fløden deri, lidt af gangen. Derefter vendes hviderne deri.

Hindbærfromage:
½dl past. æggeblommer
2spsk flourmelis
2dl piskefløde
60g hindbær
2 blade husblads

Hindbær og sukkerlage koges til sukkerlage, den opblødte
husblads smeltes deri.
Sukkerlagen piskes, æggeblommer tilsættes løbende,
der skal piskes i 8min ca. Fløden piskes blød og vendes sammen med resten.


Gelé kan laves på mange måder,
på skolen brugte vi en færdig gele.
Men til en bær gelé skal du bruge:
Bær og husblads.

Du koger bærrene til alt saften er ude af dem,
derefter vrider du dem igennem et rent viskestykke
så du får alt saften ud af dem.
Du smelter noget udblødt husblads i saften (max 4 blade pr lag gelé.)
Derefter sætter du gelé en på køl lidt, derefter hælder du
den over emnet, og så har du et flot lag gelé på toppen. ;-)

Jeg skal helt sikkert lave denne kage igen, den var helt fantastisk
 så vil i få tricket til det smukke ydre ;-)






Ingen kommentarer:

Send en kommentar